wij zien architectuur als vormgeving vanuit betekenis

Een abstract idee komt tot leven binnen een concrete context en leidt tot een uniek vormgegeven ruimtelijk verhaal. Zo creëren wij waardevolle plekken voor mens, maatschappij en milieu.

In een dynamische en snel digitaliserende wereld heeft architectuur voor ons een wonderschone traagheid, maar brengt tegelijkertijd daarmee een grote verantwoordelijkheid die wij graag op ons nemen.

Wij zijn architecten van Mourik.

Partners

Team

Opdrachtgevers

Prijzen

Geschiedenis

Architecten van Mourik is opgericht door ir Dick van Mourik (1921-2018) in 1955. Met de opdracht voor een nieuw hoofdkantoor van IBM in Uithoorn kreeg het bureau een vliegende start. Wat het gehele oeuvre kenmerkt, is dat de projecten een rake vertaling zijn van de opgave en waarin het karakter van de opdrachtgever, de programmatische mogelijkheden en de potentie van de omgeving bij elkaar zijn gebracht. Zo is daar de Horst UT (1963), dr. Anton Philipszaal (1987), Fortisbank (1995) en de KABK (1999). In haar ruim 60 jarig bestaan heeft het bureau meerdere episodes gekend en bevindt het zich nu in haar vierde episode. Tijdens haar 50 jarig bestaan is er een drieluik geschreven over de eerste drie episodes van het bureau.