Duinwoningen

Binnen het project Duin, een ontwikkeling van AMVEST, heeft architecten van Mourik het ontwerp gemaakt voor het “Duinhuis”. Een woning op de grens van wonen en ontspannen.
De inspiratie is gezocht in het archetype strandhuis, en de maximale relatie tussen de woning en het duinlandschap. De woning wordt gevormd door een eenduidige extrusie, aangevuld met een beperkt aantal strategisch geplaatste elementen. De kern, waarin alle faciliteiten zich bevinden, ordent de gehele plattegrond. De open trap verbindt op een ontspannen wijze de beganegrond met de verdiepingsvloer. Door de introductie van de vide wordt deze verbinding versterkt door een direct visueel contact. Het gevelontwerp is aanpasbaar, geheel extravert en geopend, of geheel introvert en gesloten. Om te integreren in het landschap zonder het aan te tasten zijn de woningen opgetild, en worden privétuinen opgeheven, waardoor men direct in de duinen woont. De overgang tussen interieur en landschap bestaat uit een veranda, die als extensie van de woonruimte kan dienen. De woning wordt volledig duurzaam ontwikkeld in overeenstemming met de door ons ontwikkelde en gecertificeerde methode van “levensduurzaamheid”.



locatie
Almere

opdrachtgever
AMVEST Amsterdam

doorlooptijd
2012 - heden

team
Piet Grouls, Joyce de Grauw, Wesley Leeman, Klaas van der Molen



aanmelden