Zuiderhof

Zuiderhof ligt langs de A10 in Amsterdam, tussen de orthogonale morfologie van Buitenveldert en de natuurlijke contouren van de Nieuwe Meer. De kantoorpaviljoens sluiten door hun losse opzet en gevarieerd materiaalgebruik aan op de eigenschappen van zowel de land- als waterzijde. Aan de straatzijde zijn de paviljoens zakelijk vormgegeven en als kantoorgebouw herkenbaar, terwijl ze vanaf het water juist een ontspannen maritieme wereld laten zien. De hoofdvolumes van de paviljoens zijn gebaseerd op optimale kantoorafmetingen en bestaan uit natuurstenen gevels. Ieder paviljoen heeft daarnaast een karakteristieke koperen boeg die gericht is op de rafelige randen van de Nieuwe Meer. Tegen de hoofdvolumes liggen parkeergarages onder een houten dek. Het dek is ingericht als terras aan het water.



locatie
Amsterdam, aan de Jachthavenweg, bij de Nieuwe Meer

opdrachtgever
Blauwhoed Vastgoed

doorlooptijd
1994 - 2001

omvang opdracht
volledige opdracht

omvang in mē bvo
4 paviljoens totaal 9.148 m², parkeergarages voor ca. 100 auto’s

team
Roeland Dreissen, Peter Vermeulen, Kees de Jong, Marco Allertz

adviseurs
Zonneveld, Rotterdam (constructies)
Blauwhoed, Rotterdam (concept installaties)

bouwbudget / bouwkosten
€ 11.000.000



aanmelden


gerelateerde projecten