Tebodin

In het ontwerp voor de huisvesting  van advies- en ingenieursbureau Tebodin is een maximale synergie bereikt tussen de 19e-eeuwse stedelijke context en het technologische imago van de organisatie. Het oorspronkelijke gebouw uit 1960 is tot het staalskelet gesloopt en voorzien van een nieuwe inrichting, entree en gevels. Binnen de bakstenen omlijsting van de gevel doet een homogene structuur van bakstenen stijlen door het ritme en verticaliteit zowel recht aan de oude gevelstructuur als die van de naburige 19e-eeuwse panden. De ragfijne baksteen stijlen strekken zich uit over de gehele hoogte van het gebouw. Het gevelvlak wordt onderbroken door een twee verdiepingen hoog glasvlak dat de entree herkenbaar maakt.



locatie
Den Haag, Laan van Nieuw Oost-IndiŽ

opdrachtgever
Tebodin consultants & engineers

doorlooptijd
2002 - 2003

omvang opdracht
voorlopig ontwerp en architectonische aansturing, advisering en controle van de overige ontwerpfasen

omvang in m≤ bvo
renovatie 8.000 m², uitbreiding 700 m² bvo

team
Piet Grouls, Arno de Vries, Kees de Jong

adviseurs
Tebodin (bouwkundig, installatietechniek)

bouwbudget / bouwkosten
€ 7.300.000



aanmelden