Shell Technology Centre Amsterdam

De bestaande locatie van het Shell laboratorium in Amsterdam Noord wordt deels afgestoten en deels door Shell zelf gebruikt voor de bouw van een nieuw Technology Centre. Het gebouw bestaat uit een kamstructuur met vijf robuuste schijven en een transparante ruggengraat. Vier schijven bevatten kantoren en laboratoria, in de gekromde schijf bevinden zich het bedrijfsrestaurant, vergadercentrum en auditorium. De transparante ruggengraat, een hoge open ruimte met puien van vloer tot plafond, fungeert als entreehal en als centrale verkeersstructuur met ontmoetingsruimten. Bij binnenkomst wordt de bezoeker, behalve een grandioos uitzicht over het IJ, zicht over de volledige lengte van de ruggengraat geboden. Hier zorgen de beweging van mensen en de wisselende intensiteit van het zonlicht samen voor veel dynamiek in de ruimte.



locatie
Grasweg Amsterdam

opdrachtgever
Shell International Chemicals BV

doorlooptijd
2003 - 2009

omvang opdracht
ontwerp en ondersteuning van projectteam (Arcadis)

omvang in mē bvo
70.000 m², excl. parkeergarage 441 plaatsen

team
Peter Vermeulen (avM), Jaap van der Steeg (Arcadis), Piet van Suijdam (Arcadis)

adviseurs
Arcadis Amersfoort (constructie, E- en W-advies)

bouwbudget / bouwkosten
€ 90.000.000



aanmelden