politiebureau Linnaeusstraat

Het ontwerp voor het wijk- en regiokantoor van de politie Amsterdam Amstelland ligt aan een drukke invalsweg van Amsterdam. Door de schaal en bakstenen gevel sluit het blok aan op de Berlagiaanse stedenbouw van de wijk Transvaal. De wisselende hoogte van de raamopeningen in de gevel verraadt de achterliggende functies die rond een rechthoekige kern zijn gesitueerd. Het wijk- en regiokantoor worden van elkaar gescheiden door een inpandige parkeergarage. De hellingbaan voor de auto’s wikkelt zich vanaf de begane grond anderhalve laag omhoog tot boven de anderhalve verdieping hoge entreehal en het wijkkantoor. Het restaurant is in de extra hoge ruimte boven de parkeergarage gesitueerd. Achter de raamopeningen is de hellingbaan met het komen en gaan van personeelsauto’s te zien.



locatie
Amsterdam, Linnaeusstraat, hoek Polderweg, bij het spoorwegviaduct

opdrachtgever
Politie Amsterdam-Amstelland

doorlooptijd
2000 - 2003

omvang opdracht
volledige ontwerpopdracht

omvang in mē bvo
4.075 m², incl. parkeergarage voor 25 auto’s

team
Piet Grouls, Rogier Krullaars, Marc Mattheijer, Marlies van der Wijngaard

adviseurs
Aronsohn Rotterdam (constructies)
GEAM, Amsterdam (W-installaties)
EBATECH, Amsterdam (E-installaties)
Peutz & associes, Zoetermeer (akoestiek)

bouwbudget / bouwkosten
€ 5.900.000
 



aanmelden


gerelateerde projecten