P-First

Bij de herontwikkeling van het stationsgebied in Rotterdam wordt het kantoorcomplex Weenapoint gerenoveerd en uitgebreid met de First-tower. Ook de parkeergarage op het binnenterrein wordt gerenoveerd.
Het binnenterrein wordt ingericht als binnentuin waar de huidige parkeergarage onderdeel van is. De garage heeft een heldere structuur maar detoneert in het voorgestelde groene binnengebied. De logistiek is in de loop der jaren door toevoegen van fietsenstallingen, trappenhuizen en hekwerken onduidelijk geworden. Door herindeling van de garage, een ingreep in de gevel en nieuwe signalering wordt de garage onderdeel van de binnentuin, worden de toegangen geaccentueerd en wordt een heldere logistiek bereikt. De gevel van de garage wordt voorzien van plantenmodules die als ringen rondom de garage worden gemonteerd. Door zorgvuldige plantkeuze blijven de modules het hele jaar vol in kleur, en accenten verbijzonderen de verdiepingen gedurende de seizoenen. Hemelwater kan worden gebruikt voor bevloeing van de planten. Op de begane grond wordt de fietsenstalling verplaatst en vergroot t.b.v. de nieuwbouw. Met deze eenvoudige ingrepen krijgt de parkeergarage een nieuwe toekomst en vormt de basis voor de groene binnentuin.

 

 

 

 

 

 

 



locatie
Rotterdam

opdrachtgever
Maarsen Groep

doorlooptijd
februari 2014 tot november 2016

team
Peter Vermeulen, Bertus van Woerden, Egbert van Weeren

aannemer
Bouwbedrijf Groenewegen

landschapsarchitect
Atelier Loos van Vliet



aanmelden