Campuscafe VU

Op het campusterrein van de Vrije Universiteit is voor een beperkte tijd een campuscafé worden gebouwd, een ontmoetingspunt voor studenten, docenten, wetenschappelijk personeel en stafmedewerkers. Het zal de tijd overbruggen totdat de nieuwe stadscampus van de VU is gerealiseerd. Het campuscafé is geheel geconstrueerd uit hout en ook de gevels zijn uitgevoerd met houten louvres. De panelen met houten louvres dienen overdag als zonwering en kunnen ‘s nachts als bescherming van de gevel worden gesloten. In het café zijn de ruimten met een schuifwand van elkaar te scheiden. Op die manier kunnen activiteiten van VU Podium plaatsvinden zonder dat zij gehinderd worden of andere bezoekers hinderen. Een kern met keuken en een bar bieden de benodigde horecafaciliteiten. Langs de volleybalvelden voor het café en op het dak zijn terrassen gesitueerd.



locatie
Campusterrein VU, Boelelaan, Amsterdam

opdrachtgever
Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling Huisvesting

doorlooptijd
februari 2008 - september 2008

omvang opdracht
volledige ontwerpopdracht

omvang in mē bvo
547 m²

team
Peter Vermeulen, Piet Grouls, Romke de Haan, Marc Mattheijer, Henk van Rossum, Iefke Machielsen

adviseurs
ABT (constructies)
Valstar Simonis (installaties)
Vijverborgh (keukeninrichting)

bouwbudget / bouwkosten
€ 755.000



aanmelden