natuurlijk welkom

[natuurlijk welkom] is een transparant, flexibel en tijdelijk paviljoen ontworpen om in de natuur te zijn. Met een minimale indruk op het landschap wordt een maximale gastvrijheid gecreëerd.

De transparante en lichte structuur voegt zich subtiel in het landschap, het heeft geen vloer en de basis bestaat alleen uit een frame. De bedoeling is om de natuur te respecteren en de kleinste footprint mogelijk op de grond te maken.

De constructie is eenvoudig en bestaat voornamelijk uit transparante panelen. Het laat iedereen binnen met deuren aan alle kanten, om mensen het landschap vanuit een interieur perspectief te ervaren.

Het is pavljoen opgebouwd uit een demonteerbare houten constructie en bekleed met panelen van hout en transparant polycarbonaat. Dit is licht in termen van gewicht en minder kwetsbaar dan glas. De dakpanelen met PV-cellen voorzien in energie voor elk type programma aan de binnenkant wanneer dat nodig is.

Het compacte interieurobject bestaat uit vier flexibele functionele modules die uiteindelijk in de toekomst eenvoudig kunnen worden vervangen of nieuwe functies worden toegevoegd. Ze staan ​​op enkele poten en het groen dat ze bedekken met hun schaduw wordt op hun daken geplaatst.

De grens tussen binnen en buiten is vervaagd. De intimiteit tussen mensen en de natuur is versterkt. [natuurlijk welkom] is een tijdelijke gast in het landschap dat diep is verbonden met de natuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



locatie
wassenaar

opdrachtgever
staatsbosbeheer

doorlooptijd
2017

omvang opdracht
25 m2

team
Camilla Casiccia, Jasper Spigt



aanmelden