Statenzaal

Het voormalige bankgebouw van de VSB (later Fortis), in de jaren 90 ontworpen door architecten van Mourik, is getransformeerd tot huisvesting voor de provincie Utrecht. Het provinciehuis is al van verre herkenbaar door de hoge ranke schijf die de skyline van de stad Utrecht domineert. De Statenzaal, gesitueerd in het voormalige auditorium, vormt het hart van het provinciehuis en de provinciale democratie en representeert daarmee de identiteit van de provincie. Om deze optimaal tot uiting te laten komen, is het beeldmerk van de provincie opgenomen als hoofdmotief in de stoffen wandbekleding. Het tijdelijk geïnstalleerde meubilair is vervangen door een inrichting die als een geheel ontworpen en gerealiseerd is in naturel bamboe. De zaal heeft hierdoor een warmere uitstraling verkregen met een sterk verbeterde akoestiek.



locatie
utrecht

opdrachtgever
Provincie Utrecht

doorlooptijd
2015 - 2018

omvang opdracht
ontwerpopdracht t/m uitvoering

team
Piet Grouls, Jasper Spigt, Camilla Casiccia, Ylja Kouwenhoven, Willem van der Burgh 



aanmelden