pop-up paviljoen utrechtlab

Het pop-up paviljoen is onderdeel van het UtrechtLab en staat in de centrale hal van het provinciehuis van Utrecht. Het is een plek waar de Provincie samen met tal van partners werkt aan oplossingen voor de complexe actuele maatschappelijke problemen van vandaag en morgen.  Externe specialisten en experts worden gevraagd mee te denken. Deze ruimte is een neutrale en inspirerende omgeving, waar iedereen zich thuis voelt, en die met graag gebruik wordt. In de pop-up is ruimte voor gesprekken, experiment en voor verhalen. 
 
De pop-up is een multifunctioneel en neutraal landschap met een unieke identiteit. Er zijn verschillende plekken voor overleg en samenwerking die afgescheiden zijn door een gordijn. Door deze meer of minder te openen, kunnen de gebruikers de ruimte afstemmen op hun behoefte. Het landschap is wit, en daarmee neutraal. Alle elementen, meubels, kolommen, de vloer en de gordijnen zijn egaal wit. De aandacht wordt daardoor gericht op de gebruikers en de projecten waar ze aan werken. 
 
De stoelen, tafels en andere elementen in het lab worden hergebruikt, en hebben een tweede leven gekregen in het pop-up paviljoen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook inhoudelijk een belangrijk onderdeel van het concept: verschillende strategieën en diverse identiteiten komen samen in het UtrechtLab. Tevens hebben bepaalde meubels een nieuwe betekenis gekregen, bijvoorbeeld door elementen anders te gebruiken dan oorspronkelijk de bedoeling was. De pop-up is zo ontworpen dat deze kan worden afgebroken en elders weer kan worden opgebouwd. Het is een plek die ruimte biedt voor creativiteit, samenwerking en co-creatie.

 



locatie
Utrecht

opdrachtgever
Provincie Utrecht

doorlooptijd
juli-augustus 2017

omvang opdracht
interieur

omvang in mē bvo
40 m2

team
Piet Grouls, Paul Schrijen, Jasper Spigt, Camilla Casiccia, Bjarne van der Drift



aanmelden