glazen hotelkamer

“Tot verrassing van de jury weet Spigt door de inzet van glas zelfs de typologie van de hotelkamer te vernieuwen. Een knappe prestatie, oordeelt de jury.” 1e prijs 

Glas is een mysterieus materiaal welke kan spelen met onze virtuele werkelijkheid. Iets wat Alice ook al ontdekte en wat de toekomstige gasten van deze Van der Valk suite ook zullen ervaren.

In het ontwerp is de werkelijkheid van de suite middels een glazen lint gemanipuleerd. In één vloeiende beweging zijn alle handelingen die een hotelgast maakt in zijn suite georganiseerd én is het glas elke keer op dusdanige wijze bewerkt dat er verschillende sferen en zichtlijnen ontstaan. De veelzijdigheid van bewerkingen die AGC Glass kan geven aan het glas wordt op deze wijze duidelijk getoond. Van electra opwekkend tot aan innovatief lichtgevend glas!

Kunst is per uitstek een middel dat speelt met onze werkelijkheid en een beroep doet op de verbeelding. Een kunstenaar bijvoorbeeld die glas als zijn canvas gebruikt, is Casper Faassen. Op een innovatieve manier weet hij glas te gebruiken om een verhaal te vertellen. Kunst past dan ook (letterlijk) naadloos in het glazen lint.

De combinatie van de Van der Valk hospitality en de producten van AGC Glass maken deze suite tot een unieke ervaring voor de toekomstige gasten, want er valt veel te zien ‘Through the looking glass’locatie
Tiel

opdrachtgever
Van Der Valk Hotel Restaurant Tiel

doorlooptijd
2015

omvang opdracht
1 suite

omvang in mē bvo
65 m2 bvo

team
Jasper Spigt

adviseurs
Pieters Bouwtechniekaanmelden