Geneve

Met de krachtige toepassing van een beperkt materialenpalet, bestaande uit bamboe, glas, leer en metaal, realiseerde architecten van Mourik  een werkomgeving die aangenaam en representatief is maar ook extreem en verrassend. De werkomgeving betrof het interieur voor de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in een bestaand gebouw in Genève. De kantoorverdieping is opgedeeld in kantoorzones aan gevelzijde en een zone met facilitaire functies, een vergaderzaal en ontmoetingsplekken in het midden. Opvallend zijn de uiteenlopende sferen in het interieur door de contrasterende materialen. De middenzone is afgewerkt met zachte, warme materialen: bamboe en rood leer. Dit contrasteert met het harde en koele materiaal dat voor de buitenzijde van de vergaderzaal is toegepast, geweven roestvast staal, en de wanden tussen kantoren en gang, translucent glas. Ook voor de binnenwanden van de vergaderzaal is bamboe gecombineerd met roestvast staal tot een bijna huiselijk interieur. Achter de geweven roestvast stalen platen is het klimaatsysteem weggewerkt. Het interieurconcept wordt ondersteund door de verlichting, variërend van staande schemerlampen tot lichtstroken in de plinten. Ondanks de frisse contrasten heeft het hele interieur een sobere allure die past bij het karakter van de diplomatieke functie.



locatie
Avenue Giuseppe-Motta, Geneve, Zwitserland

opdrachtgever
Directie Gebouwen Buitenland namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken

doorlooptijd
2001 - 2002

omvang opdracht
volledige interieuropdracht

omvang in mē bvo
1200 m²

team
Piet Grouls, Martijn Baxmeier, Sigrid Busch, Klaas Herrema

bouwbudget / bouwkosten
vertrouwelijk



aanmelden