Interfacultair Reactor Instituut

Het Interfacultair Reactor Instituut (IRI) ligt op de campus van de TU Delft. Door middel van een uitbreiding met laboratoria (deels radiologisch, deels fysisch), kantoren en onderwijsruimten is het oorspronkelijke, kruisvormige gebouw tot een carré gemaakt. Hiermee is tevens een betere toegankelijkheid, een heldere routing en een goede beveiliging van laboratoria (radionucliden laboratorium) tot stand gebracht. Architecten van Mourik ontwikkelde voor dit project een innovatief kantoorconcept dat een kruising is tussen een open kantoortuin en het traditionele cellenkantoor. De traditionele gangwand bestaat uit een afwisseling van dichte panelen en open vlakken. Panelen kunnen vervangen of toegevoegd worden door panelen met deuren of glaspanelen. Een brede zone tussen de werkplekken herbergt archiefkasten, vergaderruimten, koffiecorners, etc. Het kantoorconcept zorgt voor een vanzelfsprekende collectiviteit en communicatie, maar heeft niet de nadelen van een open kantoorplattegrond. Inmiddels is dit concept voor meer opdrachtgevers een aantrekkelijk alternatief gebleken voor de reeds bekende indelingsmogelijkheden. Een voorbeeld is de toepassing in het Horstcomplex en CWI.

Van dit project kunnen wij geen afbeeldingen laten zien van plattegronden of het interieur.



locatie
Mekelweg, Delft

opdrachtgever
TU-Delft Vastgoed, Delft

doorlooptijd
2000 - 2003

omvang in mē bvo
totaal ca. 5.350 m², waarvan 4.275 m² uitbreidingen

team
Piet Grouls, Peter Vermeulen, Ger van Leeuwen, Peter Carstens, Kees de Jong, Leo Brouwer

adviseurs
D3BN Den Haag (constructie)
Peutz, Zoetermeer (bouwfysica)
Halmos Den Haag (installatie advies)
Procap Utrecht (bouwmanagement)


bouwbudget / bouwkosten
€ 4.800.000



aanmelden